یونولیت

یونولیت

یونولیت

یونولیت

  • ۰
  • ۰

طرح 
اختلاط بتن بتن باید به نحوی ادغام شود تا ظاهری یکنواخت داشته باشد و تمامی مواد تشکیل دهنده آن به چهره همگن در ترکیب کن پخش شود . پس از ترکیب کردن بتن، تمام قسمت‌های ادغام باید دارنده وزن منحصربه‌فرد درصد هوا، اسلامپ، سنگدانه و خمیر سیمان یکسان بوده و مخلوط به دست آمده همگن و یکنواخت باشد . ترکیب کردن بتن معمولاً با وسایل مکانیکی انجام می‌شود، اما بعضا از مواقع امکان داراست در شغل های کم اهمیت و کوچک ادغام کردن بتن به صورت دستی انجام گیرد .

اختلاط 
دستی هدف از ترکیب نمودن‌، پوشاندن مرحله کلیه ذرات سنگدانه‌ها با خمیر سیمان همگن است . در مخلوط کردن، ترکیب کلیه مواد متشکل باید به نحوی باشد که مخلوط حاصل یکنواخت شود . در مواردی که امکان ایجاد بتن با دستگاه مخلوط کن فراهم نمی‌باشد و بتن باید با دست مخلوط شود، به مراد اطمینان از تولید بتن یکنواخت باید توجه بیشتری شود . حداکثر حجم بتن برای هر بار ساخت با دست، ۳۰۰ لیتر هست . برای ادغام کردن دستی می بایست موارد زیر رعایت شود .

عملیات ادغام کردن باید بر روی سطح صاف و منزه که آب را جذب نمیکند انجام شود . سفارش می گردد از یک ورق گالوانیزه به کار گیری شود . 
برای ساخت بتن با دست باید سنگدانه‌ها را به صورت لایه یکنواختی بر روی سطح پهن کرد . آنگاه سیمان را روی سنگدانه‌ها پخش کرد . و مواد کم آب از یک طرف سطح به طرف دیگر آن ذیل و رو شود تا این که ترکیب یکنواخت حاصل شود . این فعالیت باید حداقل سه رتبه تکرار شود . آن گاه آب با استفاده از یک آبفشان تدریجاً اضافه شود به طوری که آب یا این که دوغاب سیمان به طرف خارج مخلوط جریان نباید ترکیب می بایست سه بار دیگر تحت و رو شود و نوک بیل به فیس مکرر باطن مخلوط شود تا از نظر رنگ و خل وچل یکنواخت شود . در حین ترکیب کردن نباید اجازه داد خاک و یا دیر مواد فرنگی در بتن ادغام شود . 
از آب خوره کردن مصالح اکیداً پرهیز شود، توصیه می‌گردد برای جبران برخی از کاستی‌ها در اختلاط دستی، حدود ۵ تا ۱۰ دردصد به مقدار سیمان افزوده شود . 
ترکیب 
کن‌های مکانیکی 
امروزه‌، ادغام کن‌های متنوعی وجود دارد، البته به طور کلی می‌توان آنها را به دو گروه تقسیم کرد .

ادغام 
کن‌های استوانه‌ای ترکیب 
کن‌های عمودی یا این که تغاری ادغام 
کن استوانه‌ای ترکیب کن‌های با دیگ استوانه‌ای در ظرفیت‌های از ۱۴۰ تا ۲۸۰۰ لیتر ساخته می‌گردد و ایجاد آن ها در میان ۴ تا ۹۰ مترمکعب در ساعت است . سرعت زمان دیگ حدود ۱۰ تا ۳۵ به دور در دقیقه میباشد . ترتیب ریختن مصالح به درون این نوع ترکیب کن‌های بستگی به مدل ترکیب دارد .

ولی معمولاً ترتیب ریختن مشتمل بر شن، سیمان، ماسه و آب که بهتر میباشد آغاز منتخب از آب ادغام به مخلوط کن ریخته می‌شود و سپس در حین اختلاط مصالح، سایر آب به تدریج به ادغام افزوده شود . ادغام کن‌های دارنده دیگ استوانه‌ای به دو جور دیگ کج شونده و دیگ غیر کج شونده تقسیم می شود .

در مخلوط کن‌های کج شونده بتن بعد از آن از اتمام اختلاط با کج شدن دیگ تخلیه میشود . تخلیه بتن در مخلوط کن کج شونده بسیار پر سرعت بوده و در فیض امکان جدا شدن دانه‌ها وجود ندارد این دسته ادغام کن برای بتن با همت اندک یا این که برای بتن با مصالح سنگی دذرشت مطلوب می باشد .

در ترکیب کن‌های غیر کج شونده محور دیگ همیشه به فیس افقی است‌ . تخلیه با معکوس کردن حرکت دیگ امجام قبول میکند . به عامل اینکه تخلیه با سرعت قلیل انجام می گیرد . امکان جدا شدن سنگدانه‌ها وجود دارد . بدین ترتیب در صورتیکه ادغام بتن مستعد جداشدگی ذارت است، نباید از این مدل ترکیب کن استفاده شود .

ترکیب 
کن‌های عمودی 
این دسته ادغام کن از یک ظرف استوانه‌ای تشکیل گردیده که در محور آن تیغه‌ها، نصب گردیده هست . در برخی از انواع آن، تیغه‌ها و ظرف در جهت عکس یکدیگر می چرخند و در برخی دیگر تنها تیغه‌ها چرحش دارا‌هستند . چرخش تیغه‌‌ها منجر می‌گردد تا اختلاط به نحو مناسب انجام گیرد و از چسبیدن ملات بر روی دیواره ظرف خودداری شود . در هنگام اختلاط کیفیت مخلوط قابل مشاهده بوده و چنانچه نیاز به تنظیم ترکیب باشد قابلیت آن وجود خواهد داشت .

این گونه ترکیب کن‌ها به خصوص برای بتن‌هایی با چسبندگی بسیار و همت ناچیز و همینطور تولید میزان اندک بتن مناسب می باشد به همین استدلال معمولاً در آزمایشگاه هم مورد به کار گیری قرار میگیرد .

برهه زمانی 
مخلوط کردن 
بازه زمانی بهینه مخلوط کردن بستگی به عامل ها ذیل داراست .

نوع 
ترکیب کن شرایط 
و وظضعیت ترکیب کن از حیث موقعیت فنی و ظاهری سرعت 
برهه زمانی ادغام کن اندازه 
یا حجم بتن دسته 
مخلوط بتن ترتیب 
و نحوه ریختن مصالح در باطن دیگ مخلوط کن با در حیث به چنگ آوردن تعداد کارداران موثر، بهترین خط مش برای تعیین زمان مطلوب ادغام کردن، انجام دادن تست با ترکیب کن و بتن مسئله لحاظ میباشد . معمولاً مخلوط‌های خشک (اسلامپ کم) نیاز به بازه زمانی اختلاط طولانی خیس دارند . در مواردی که بتن دربردارنده سنگدانه‌های شکسته می‌باشد نیاز به دوران بیشتری نسبت به سنگدانه‌های طبیعی برای ادغام کردن دارااست .

اصول 
به کارگیری ترکیب کن‌ها 
برای 
آنکه اختلاط بتن جدید به نحو مناسب انجام ش 
ود رعایت نکات ذیل حتمی می‌باشد .

در ادغام کن‌های عمودی، خوبتر می‌باشد که تمام مصالح به طور همزمان در مخلوط کن ریخته شود (قبل از آن که ترکیب کن شروع به چرخش کند) و از ریختن مصالح پشت رمز نیز در حین چرخش مخلوط کن اجتناب شود . ریختن مصالح به طور هم زمان موجب میشود که ادغام بتن یکنواخت باشد . 
عمل مخلوط کردن باید تا رسیدن به رنگ‌، ظاهر و کم عقل یکنواخت ترکیب بتن ادامه یابد . 
نباید ترکیب کن را بیش از ظرفیت بارگیری کرد . میزان مصالح بیش از حد باعث می‌گردد تا ترکیب بتن نامطلوب شود و قابلیت و امکان آسیب رساندن به ترکیب کن نیز وجود دارد . 
احتمال دارااست سنگدانه‌های درشت که در بتن ادغام شده، به طور یکنواخت پخش نشود . براین اساس به جای آن که ادغام بتن به رخ بخش‌های کوچک از مخلوط کن تخلیه شود .‌ بهتر هست تمام ترکیب بتن یک جا در باطن یک ظرف تخلیه شود . 
سرعت ترکیب کن می بایست بر پایه پیشنهاد کارخانه آفریننده تنظیم شود . 
ممکن هست در اولین پیمانه مخلوط بتن، یه خرده ملات سیمان در ادغام کن باقی بماند . به این ترتیب خوبتر هست حدود ۵ درصد سیمان، آب و ماسه در اولی پیمانه اکثر از پیمانه‌های بعدی موضوع استعمال قرار گیرد . یونولیت
در چهره فرسوده شدن و وخیم شدن تیغه‌های ادغام کن، باید تیغه‌ها تعمیر یا جایگزین شوند . 
پس از اتمام عملیات ادغام کردن، دیگ ادغام کن باید کاملاً شسته و تمیز شود .


  • ۹۷/۰۹/۲۲
  • uonolit uonolit

نظرات (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی