یونولیت

یونولیت

یونولیت

یونولیت

  • ۰
  • ۰

هدف از آنالیز پیش رو مقایسه تطبیقی گونه های سقف­های بکار رفته در ساختمان­های شهر ارومیه، که محقق با یک محاسبه کتابخانه­ای، به تفسیر و چک نتایج به دست آمده پرداخته است، با دقت به یافته­ ها، می­توان ابلاغ داشت، در دیر باز سقف ­های ارومیه از نوع تیرستونی بوده و در طرح­های نو از بتن آرمه ­ها استعمال می­گردد که با وجود یونولیت کاچویی در فی مابین تیرچه ­ها و بتن و آرماتور، سبب ساز افزایش توان سقف، از بابت تحمل وزن، به علت کلفت بودن و عایق صدا و حرارت بودن، به دلیل دو یا این که چندجداره بودن و وجود یونولیت و سبک بودن به استدلال پر کردن فضایی درونی با یونولیت، می­باشند . 


این آدم از به عبارتی مقدمه به دنبال سرپناه و مامنی برای خویش بوده و این امر در مقدمه به صورت زندگی در غارها صورت گرفته و بعدها با یک خصوصی مکان­یابی­های یگانه که نسبت به جاهای دیگر برتری داشته سکنی منتخب و به همین روال به گذراندن زندگی خود تا به امروز ادامه داده که منجر به پیدایش شهرنشینی شده می باشد ولی آن مسئله­ای که به دیده نمی­خورد ساخت ایجاد و سازهای متفاوت در سطح شهرها سوای در حیث تصاحب کردن مسئله­ی اقلیم و آسایش انسان­ها می­باشد که نمونه­ی آن­ها عدم هماهنگی مصالح و عدم جهت گیری درست آن­ها طبق زاویه مطلوب آفتاب و جهت باد و … می­باشد که به علت عدم دور اندیشی موجبات عدم آسایش ساکنین می­شود . ما در معماری به اشتباه از معماری فرهنگ غرب تقلید کرده­ایم و آن را با کیفیتی نازل­تر اجرا نموده­ایم در حالی که درباره­ی تولید آن دور اندیشی کافی نداریم . عدم به کار گیری صحیح از انرژی موجب اتلاف انرژی گردیده که این امر در این شرایط که با چالش انرژی و هزینه ­های گزاف روبه رو هستیم مسئلهای خلل ساز به حیث می­رسد (رازجویان ۱۳۸۸) . 


به همین علت مواد و مصالح دارنده بار معانی نمادین هم می‌باشند . آن­ها می­توانند ثروت را القاء نمایند یا این که تنگدستی را، زودگذر بودن را یا این که طولانی بودن را و خصوصی یا عمومی و عاقبت صنعتی یا این که پیشه ورانه بودن را . بدین ترتیب مصالح ساختمانی بالقوه در بردارنده مفهوم­اند . نظارت مصالحی زیرا سنگ، سیمان، چوب، آهن یا پارچه، نشان از آن دارد که این دلالت­های مفهومی با تمدن و فن آوری تکامل یافته­اند . 40-50 سال پیش دامنه تعیین مصالح معماران در کشورهای پیشرفته به بیش از یک صد جور نمی­رسید، در حالی که در مقطع حاضر معماران بایستی مصالح مسئله حیث خویش را از دربین یک میلیون ماده متفاوت گزینش نمایند . همین امر تعیین و کاربرد مطلوب مصالح را با دشواری­های متعددی روبه رو می­کند، زیرا هرچه تعداد مصالح اکثر باشد، فرآیند تعیین آنان پیچیده­تر و بالطبع هزینه اول گزاف­تر خواهد بود . در کاربرد مصالح، همیشه باید کشوری را که در آن معمار به تجربه می­پردازد، حرفه آوری ساختمانی آن میهن و معیارهایی را که مردم آنجا به عمل می­بندند، در نظر داشت . این حقیقت که معماران در کشورهای دنیا سوم یا در کشورهای کمتر توسعه و گسترش یافته به مصالح مضاعف معدودی دسترسی دارند، تفاوت زیادی بین این دو جور را واضح می­سازد . با چنین نگرشی تنها در صورتی می­توان از معماری در مقیاسی جهانی صحبت به در میان آورد که تمام گونه­ ها، اجزاء و تعداد و شیوه­ های کاربرد مصالح مدنظر قرار گیرند . بدین ترتیب موضوعات کلی سازه بخصور در پوشش سقف­های ساختمانی، در فن آوری ساختمان و مصالح، عاملی حیاتی به اکانت می­آیند (فرح،۱۳۸3) . 

فناوری قاب­های سازه­ای کادو مهندسان به معماران بود که با استعمال از آن، محدودیت­های پباده سازی معماران کاهش یافت ودیگر ناخواسته به داشتن و تکرار دهانه­ های کوچک، رعایت تقارن و نظم در پیکربندی، کاهش جرم در طبقات بالا و کاربرد دیوارهای قطور و حجیم کمبود و موادتشکیل دهنده سازه­ای ساختمان­ها را می­شد تا حدی باور نکردنی نازک و ظریف گرفت و تیرها و نماها را با ایمنی کنسول کرد، فناوری جدید، سبک در بین المللی را در معماری به ارمغان آورد و در پی آن معماران مشتاقانه­ ایده ­های نوینی پدید آوردند (مقیمی اسکویی، ۱۳۸۵) به این منظور، با دقت به مقام سقف­ها مطالعه پیش رو جهت جواب به انگیزه مقایسه تطبیقی انواع سقف­های بکار رفته در ساختمان­های شهر ارومیه مورد اجرا قرار گرفته است . 

  • ۹۷/۰۹/۱۹
  • uonolit uonolit

نظرات (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی