به گزارش مقر خبری«عصر ساختمان» ، یونولیت پلیمری به رنگ سفید و عایق رطوبت ، حرارت و صدا میباشد که در کارخانه های پتروشیمی تهیه میشود . این ماده با وزن حجمی مضاعف اندک (1 .04 تا 1 .09 گرم بر سانتیمتر مکعب) و دانه بندی های ریز و درشت ، بصورت گرانول ، ورق و بلوک در مقدار ها و ضخامتهای گوناگون جان دار میباشد . برش دادن آن هم با دستگاههای برش بوسیله سیم داغ به راحتی انجام می شود .
کاربردهای یونولیت چیدمان و فضاسازیهای موقت، ایجاد سازههای سبک، ایجاد ماکت و کاردستی و تابلو اعلانات، تولید احجام و جور های بزرگ، ساخت سردخانه، تولید استودیوهای صدا برداری ،عایق صوتی و حرارتی دیوارها، عایق صوتی در فضاهای دارنده آلودگی صوتی میباشد .
در صورتیکه از یونولیت برای تبلیغات شهری استفاده شود ،باید از پوشش های پلیمری برای حفاظت آن در برابر حالت محیطی و UV به کار گیری شود .
یک عدد دیگر از کاربری های یونولیت استفاده در سیستم سقف تیرچه – بلوک بعنوان جایگزین بلوک های سفالی یا سیمانی می باشد . استفاده از یونولیت (پلی استایرن منبسط شده) به عنوان بلوک سقفی ، در صورتی مطلوب خواهد بود که مواقعی از قبیل ایمنی در برابر حریق سوزی ، تولرانس های ابعادی ، مقاومت (که مستقیما با چگالی مصالح رابطه دارد) ، صورت هندسی و راه و روش اجرای مطلوب در آن رعایت گردد .
از مهمترین مزایای به کار گیری از یونولیت در سقف ساختمانها میتوان به سبکی قطعات بلوک و قلیل شدن وزن پایانی ساختمان، اندک شدن سایز تیر و ستونها و نتیجتا کاهش مصرف فولاد و آهن، کاهش 30 درصدی حجم بتن، مقاومت در برابر زمینلرزه ، عایق حرارتی ، برودتی و صوتی، حمل و نقل سریع و آسان، صرفه جویی در زمان اجرا و کاهش دستمزد، معایب کاربرد یونولیت در ساختمان سازی اشاره کرد . یونولیت
بلوک های «پلی استایرن» به برهان سبکی وزن خود ، منجر قلیل شدن وزن آخری ساختمان می شوند . بلوک های یونولیتی نقش باربری ندارند و در برابر زمین لرزه ایمن می باشند . به همین استدلال در ساختمان سازی زمینه استفاده قرار می گیرند . ولی این بلوک ها ، در برابر آتش به راحتی حجم خود را از دست می دهند و تنها گونه های این بلوک ها ، مقداری مقاومت در برابر حرارت و شعله وری میباشد . در صورتی که از متاع مرغوب این بلوک ها در ساختمان سازی به کار گیری شود ، در برابر حریق مقاوم خیس خواهند بود .
- ۹۷/۰۹/۱۳