یونولیت

یونولیت

یونولیت

یونولیت

  • ۰
  • ۰

در مقاله گذشته به کاربرد دیوار پیش ساخته یونولیتی یا تری دی پانل که همان فرآورده یونولیت می‌باشد اشاره کردیم ، در مطلب پیش رو سعی بر ارائه مطالب بیشتر در این مسئله داریم .

بیش از ۴۰ سال هست که در کشورهای پیشرفته استعمال از دیوار پیش ساخته یونولیت و تری دی پانل مرسوم شده میباشد . به کار گیری از این مدل پانل‌ها در دهه ۵۰ در کشور‌ایران هم مطرح شوید که به دلایلی تا میانه ده سال ۷۰ ترقی متعددی نداشته هست . البته اخیراً اعتنا متعددی به آن شده و سازمان زمین و آرامبخش هم در سال‌های ۸۰ و ۱۳۸۱ با انتشار دو جلد دفترچه راهنما و مشخصات فنی پانل‌های تری دی وال، در منش شناساندن آن سعی متعددی نموده میباشد .

خصوصیات 
فنی دیوار یونولیتی 
شبکه استاندارد از مفتول شماره ۵/۲ تا ۵/۳ میلی‌متر تا حداکثر ۸ میلی‌متر می باشد که با چشمه‌های ۵× ۵ سانتیمتر ساخته می‌گردد . پوشش‌های بتنی از دست‌کم ۳سانتیمتر تا ۵/۵ سانتیمتر بوده که با توجه به باربر بودن دیوارها متعدد می‌باشد .

بعد ها استاندارد پانل‌ها به عرض ۲۰۰/۱ متر و ارتفاع ۷۰/۲ به بالا ساخته میشود که بسته به مورد به کارگیری قابل تغییر تحول میباشد . بتن پاشیده شده روی پانل‌ها به مقاومت دست‌کم mpa20 برای پانل‌های باربر و mpa15 برای دیوارهای غیر باربر استعمال میگردد . مقاومت کششی مفتول موضوع به کارگیری kg/cm2 4000 برای پانل‌های باربروkg/cm2 3000 برای پانل‌های غیر باربر هست عایق به کار گیری گردیده از مدل پلی‌استایرن منبسط شده با دانستیه تشکیل شده که حداکثر شاخص توسعه شعله ۲۵ و حداکثر شاخص توسعه و گسترش دود آن ۴۵۰ می‌باشد .

ویژگی‌های 
تری دی پانل پیش ساخته یا یونولیت پانل‌های سه بعدی با استعمال از دسته نسوز عایق پلی‌استایرنی (یونولیت یا کندسوز) خاصیت موثر بسیاری از پاراگراف وزن کم، عایق صوتی و حرارتی (گرمایشی و سرمایشی بین ۵۰ تا ۸۰ درصد)، استحکام و یکپارچگی مطلوب، سرعت در نصب (۵۰٪ سریع‌تر)، شکل‌پذیری و انعطاف‌پذیری مناسب و مقاومت در برابر زمین لرزه و فشار باد (تا ۴۰۰کیلومتر در ساعت) دارند .

استحکام 
تری دی پانل 
دلیل استحکام دیوارتری دی پانل خرپای موربی می‌باشد که از هر دو طرف به وسیله جوش به مش سفت شده و قابلیت و امکان انتقال نیروهای وارده را به فیس عملی به هر طرف میسر می‌سازد .

ویژگی‌های منحصر دیوارهای سه بعدی، استحکام بی نظیر آن می‌باشد که در نتیجه طراحی مطلوب سیستم سه بعدی در تحمل وزن و تلاش صحیح نقطه جوش‌ها در شبکه از روش خرپاهای کشیده شده که کاملاً از هر نقطه به نقطه بعدی جوش گردیده و تعداد مضاعف نقاط جوش در میان هر دو خرپا و مش سبب تقویت کانال شده میباشد .

استحکام 
دیوارهای تری دی پانل قابلیت و امکان عملیات نصب را سهل می‌کند زیرا: 
خم شدن و شکستن دیوارها صورت نمی‌دهد . 
برای حفظ دیوارها در حالت مورد حیث نیروی زیادی واجب می باشد . 
نصب درب و پنجره‌ها سهل وآسان می باشد . 
نصب 
وسایل مورد نیاز از تشکیل لوله‌های آب و برق و غیره ساده و سریع می‌باشد مقاومت دیوار پیش ساخته یونولیتی تری دی پانل در برابر حریق به اندازه شبکه سیمی و ضخامت بتن بستگی داراست . مثلاً در تست صورت گرفته در پانلی به ضخامت ۵/۲ اینچ و روکاری در هر طرف ۵/۱ اینچ در هر طرف ۵/۱ساعت استمرار داشته و پانل خارجی به ضخامت ۵/۲ و روکاری ۲ اینچ در هر طرف ۱ ساعت تداوم داشت . 
هر اندازه بتن در هر طرف اکثر باشد مقاومت در برابر آتش هم ارتقا یافته البته هسته به هیچ عنوان نمی‌سوزد . 
مشخصات 
انواع تری دی پانل 
تری 
دی پانل دیواری دیواری باربر: پانل‌های دیواری باربر را در دیوار سوله‌ها و ساختمان‌های صنعتی، دیوارهای محوطه، ساختمان‌های فارغ از به کار گیری از سازهای{فلزی . 
بتن ارمه} (که معمولاً یک یا دو طبقه و عمدتاً در انبوه سازی‌ها است) و… استفاده می‌کنند 
دیواری غیر باربر: پانل‌های دیواری غیر باربر را در دیوارهای خارجی و داخلی کلیه ساختمان‌هایی که دارای سازه (اسکلت) فلزی یا این که بتنی هستند، اجرا می نمایند و به استدلال سبک و عایق بودن و… در برج‌ها مضاعف کاربرد دارد .

.تری 
دی پانل سه بعدی سقفی عرض پانل‌های سقفی در بین ۸۰ تا ۱۰۰ سانتیمتر می‌باشد . ضخامت عایق پلی استایرن{یونولیت} بکار رفته ۱۰ تا ۱۵ سانتیمتر میباشد و سقف به رخ تیرچه و پانل اجرا می گردد . ضخامت بتن روی پانل سقف، ۵ تا ۷ سانتیمتر می باشد و دیگر جزئیات طبق نقشه‌های محاسباتی ذی‌ربط خواهد بود .

تری 
دی پانل عایق تری دی پانل عایق دارنده خاصیت ضد حریق می باشد و همان طور که از خصوصیات آن پیداست پی می بریم که این مال در مقابل آتش سوزی و حرارت بالا مضاعف مقاوم و مستحکم بوده و هیچگونه آسیبی به آن وارد نمی شود . همچنین تری دی پانل عایقی جهت نفوذ صوت و آلودگی صوتی است و می تواند گزینه ای مناسب برای مریضخانه ها باشد .چون در این محیط نباید هیچگونه سر و صدایی وجود داشته باشد به‌این ادله که موجب نارضایتی و اذیت و آزار بیماران می باشد . یک عدد دیگر از ویژگی های اساسی تری دی پانل عایق خودداری از نفوذ رطوبت و آب می باشد ، به طوریکه در گذر مدت شاهد نم زدگی تری دی پانل نخواهید بود و رطوبت هیچ راه نفوذی در تری دی پانل ندارد . همچنین در فصل سوزوسرما هوای سرد نمی تواند به باطن اتاق و ساختمان نفوذ پیدا نماید و یا اینکه در فصل گرما هم حرارت بالا امکان نفوذ را ندارد .

نصب 
و اجرای تری دی پانل 
امروزه اجرای تری دی پانل بکی از ملزومات ایجاد و ساز می باشد و اکثر اوقات مهندسان و ساختمان سازان عملکرد بر این دارا هستند تا از این جنس در فرآیند ایجاد استعمال نمایند .اما تری دی پانل از چه متریالی ساخته می‌گردد و ساختار آن چگونه می باشد؟ در واقع تری دی پانل دارنده سه نصیب هست که یکی از مهم ترین بخش های آن لایه وسط آن بوده که از متاع پلی استایرن و یا این که همان یونولیت نسوز می باشد که لایه عایق تری دی پانل می باشد و از نفوذ صوت و دما و برودت و رطوبت خودداری می کند و از مهم‌ترین خصوصیاتش ضد حریق بودن هست .بخش های دیگر تری دی پانل مشتمل بر دو لایه فلزی مشبک از جنس میلگرد میباشد که در دوطرف یونولیت به یکدیگر جوش داده اندو نقش حفظ کننده را برای آن ایفا می کنند . 
برای اجرای تری دی پانل ابتدا باید محل نصب تماما معلوم گردیده و مرحله گردد تا هیچگونه پستی و یا این که بلندی وجود نداشته باشد . پس از اینکه اجرای تری دی پانل به اتمام رسید و همگی دیوار های پیش ساخته نصب شدند و در کنار یکدیگر قرار گرفتند برهه زمانی اجرای شاتکریت می باشد . 
در واقع شاتکریت به کار بتن پاشی با دستگاه گفته میگردد که این بتن بر روی تری دی پانل پاشیده می شود تا به طور کامل روی آن پوشیده شود و در پایان عملیات گچ کاری و سفید کاری نیز انجام گرفته و اجرای تری دی پانل به نقطه پایان می رسد .

یونولیت

باتوجه به مزایای بیشمار تری دی پانل لزوم بکار گیری و اجرای آن واضح گردیده و مشکل ها صنعت ساختمان و ساخت و ساز مرتفع شده است .

  • ۹۷/۰۸/۲۴
  • uonolit uonolit

نظرات (۱)

خوبه بازم به کار خوبت ادامه بده

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی